Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа» в Білоцерківському ЗДО №3 «Веселка»

2023-04-06

/Files/images/IMG_0155.jpg

Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», компонент «Дошкілля» реалізується Європейським центром ім. Вергеланда у співпраці з Міністерством освіти і науки України (на підставі Меморандуму про співпрацю від 26.06.2018 року) та Радою Європи з метою підтримки системних реформ у сфері освіти в Україні. Імплементаційним партнером Програми в Україні виступає ВФ «Крок за кроком», що відповідає за реалізацію компоненту «Дошкілля».

/Files/images/IMG_0152.jpg

Програма сприяє реалізації ініціативи «Наставництво як шлях до розвитку демократичних цінностей у дітей дошкільного віку», метою якої є виховання цінностей демократії у дітей 4-6-річного віку та формування у вихованців навичок необхідних для життя у демократичному суспільстві. Ініціатива передбачає наставницьку підтримку експерта Програми для педагогів закладу дошкільної освіти Ольги Боярчук , яка практично реалізовує її через планування і проведення активностей з дітьми, обмін досвідом між наставником і педагогом та рефлексію.

/Files/images/IMG_0162.jpg

Експерт Ольга Боярчук надає підтримку педагогам з розвитку демократичних цінностей у дітей дошкільного віку. Ініціатива передбачає обмін досвідом між наставником і педагогом, регулярну взаємодію та поширення набутих знань. Європейська практика наставництва, яку ми пропонуємо опанувати, має вже багато позитивних відгуків, як ефективна форма осучасненення професійної компетентності, що сприяє вмотивованому професійному розвитку педагогів.

Кiлькiсть переглядiв: 11

Коментарi